ZSÍRFAGYLALT
amely típusát tekintve: vendégtesztelő desszert.
Hozzávalók (a kacsazsíroshoz): 5 adag vaníliafagyi, és egy adag kacsazsíros, a fagyival azonos árnyalatú: szép sárga.
További hozzávalók: Legalább egy vendég, legjobb a külföldi.
A tesztelés módja: a fagylaltos tálkákat egyszerre vesszük ki a hűtőből és a kacsazsírost a tesztelni kívánt vendég elé helyezzük. A többiek a vaníliásfagyit kapják. Ezután figyelmesek leszünk, különösen a tesztelt irányban. Már az első falat után sokat megtudhatunk vendégünk önfegyelmi erőnlétéről. Ha a második falat után sem kér kenyeret a fagyihoz, szégyenlős, ha pedig a felénél még mindig nem hány, hazudik.
Tipp:
Készíthetjük citromfagyival is, de akkor használjunk szép fehér disznózsírt kontrollanyagként !
Jó étvágyat!